Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigeringen, analysera webbplatsanvändningen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår integritetspolicy för mer information.

Band

Ett band är en grupp musiker som tillsammans bildar en enhet där varje instrumentalist & vokalist är lika viktig.

De elever som väljer att spela i något utav Popskolans band kommer att ha handledning av musiker, där samtliga har turnerat med nästan alla svenska förgrundsgestalter inom den svenska pop&rock-genren.

Eleverna kommer att få undervisning i hur man uppnår en enhetskänsla i bandet och så småningom kanske ett eget sound. Undervisningen är till största del gehörsbaserad och fokus läggs mycket på att lära sig lyssna in alla de övriga instrumenten i bandet. Att höra helheten. Eleverna får själva välja låtar och ett mål kan vara att bandet tillsammans skapar en helt egen låt.

Popskolans band kommer ges möjlighet att få uppträda inför publik och kommer även att ha möjlighet till demoinspelning i studio under lektionstid. För elever som också går någon kurs inom kategori Ämneskurs 1-4.

Kombinationer

Kursen skall kombineras med en kurs inom kategori A och ev en kurs inom kategori C.

Subventionerad undervisning gäller för:
Om du är berättigad till subventionerad undervisning skall anmälan ske via Österåker Kommuns kundvalssystem för musik av vårdnadshavare eller myndig elev.