Tillbaka till alla lärare

Paulo Murga

Musiklärare

Paulo Murga var 9 år när han fick för sig att slå på teven. Där såg han något som skulle förändra hans liv för alltid. Året var 1983 och Herbie Hancock uppträde med låten “Rockit” på grammis galan i USA, Grand Master DST (numera DXT) scratchade loss på skivspelaren, Herbie spelade på en analog synth, trummorna var också elektroniska! Musiken var synkoperad och super svängigt, några “B-boys” dansade som robotar och hoppade omkring med jätte snabba och omänskliga fotrörelser. Det var inte alls som de där Beatles låtar pappa brukade spela hemma i stereon.

När Paulo var liten, hade han mycket svårt att välja ett “huvudinstrument”, för pappa spelade trumset i ett rockband, mamma brukade sjunga folkmusik och spelade gitarr meddans farfar lyssnade på tango, boleros och cumbia.1989 fick han chansen att jobba på ett musikaffär, där han istället för att ta betald i pengar, fick han ta alla gamla omoderna synthar de hade i källaren. Han blev intresserad av ljudteknik och midi, men samtidigt upptäckte han jazz och fusion. Därför beslöt han sig för att åka till Havanna och plugga musik där. Han hade Batá trummor och Timbales som huvudinstrument.

När han kom tillbaka till Sverige, började han studera på Musikhögskolan i Piteå (Luleås tekniska universitet) Han gick Studiomusiker linjen, och kompletterade sina studier med kurser i bl a digital teknik och pedagogik/metodik.Han har spelat och turnerat med bl a Tim Hagans, Norrbottens Big Band, Blacknuss, Arja Saijonmaa, Micke Rickfors, Magnum Coltrane Price & Jonas Wall (Protectors of the Funk) för att nämna några.Han har gjort remixar åt Magnum Coltrane Price, Anna Christoffersson, Abjeez, samt släpp mycket elektronisk musik under namnet “Element07” och så självklart scratchat till Hip Hop beats med bl a Pato Puh och många fler.

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigeringen, analysera webbplatsanvändningen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår integritetspolicy för mer information.